Kom in contact
Database Consultant

Dit is Envalue

Envalue is een veelbelovend jong, professioneel en modern bedrijf. We taxeren, woningen, kantoren, winkels, bedrijfsruimten, maar ook speciale objecten als hotels en zorgvastgoed. Wij staan bekend als uitdager in de taxatiemarkt. Als onderdeel van de BORON Valuation Group hebben wij de missie om de vastgoedmarkt te innoveren. Innovatie, snelheid en het creƫren van inzicht staat centraal binnen Envalue. We maken gebruik van de nieuwste technologieƫn die de traditionele taxatiemarkt doorbreken. Het team van Envalue bestaat momenteel uit bijna 30 experts en groeit hard. Samen werken we aan het taxeren en adviseren van vastgoed voor financiers, particuliere en institutionele beleggers en projectontwikkelaars.

Over de functie

Wij zijn op zoek naar een (Junior) Database Consultant die mee wil groeien met Envalue. In deze functie ben je voornamelijk verantwoordelijk voor het databasemanagement van Envalue, van datastromen beheer tot data-verrijking, kwaliteit en opslag.

De voorkeur gaat uit naar een fulltime dienstverband (40h). Je werkt in het Data & Analytics team van Envalue. We beschikken over een drietal kantoorlocaties om te werken, Utrecht, Groningen en Boxmeer. We vinden het belangrijk om ter inspiratie en kennisdeling op regelmatige basis in Utrecht met elkaar samen te komen. Je kunt ook hybride werken vanuit het hele land.

Wij bieden een salaris tussen 2600 en 2900 Euro (op fulltime basis), afhankelijk van je ervaring. Daarnaast krijg je ook nog een keuzebudget van 12,36% boven op je salaris, waarmee je extra kan inleggen in een goed geregeld pensioenplan of kunt kiezen voor uitbetaling als extra loon. Je krijgt een laptop, telefoon en wij zorgen voor een NS Businesskaart zodat jij overal in Nederland heen kan.

De werkzaamheden

Als (junior) Database Consultant ben je verantwoordelijk het verzamelen, opschonen, verreiken, en goed opslaan van alle data binnen Envalue.

 • Beoordelen data op de relevantie en bruikbaarheid;
 • Data te interpreteren en om te zetten in handzame en overzichtelijke informatie;
 • Datawarehouse beheer, management & cleaning;
 • Controleren de datastromen uit verschillende systemen en uniformiteit waarborgen;
 • Schrijven van database documentatie en procedures;
 • Zorg ervoor dat opslag- en archiveringsprocedures correct werken.

Afhankelijk van je ervaring en interesses kun je jezelf door ontwikkelen in data analytics en/of data engineering:

 • Volledige en overzichtelijke dashboards, managementinformatie en rapportages;
 • Analyseren van date en vertaalslag naar bv proces en marktanalyses;
 • Optimaliseren van de data infrastructuur en datastromen;
 • Ondersteunen bij data-gedreven advisering.

Over jou

Wij zoeken vooral iemand met drive voor kwaliteit en precisie, en een affiniteit voor data. Als je bijvoorbeeld ervaring hebt in een administratieve functie waarin je veel deed met dataverwerking in Excel, dan zou dat goed van pas komen! Daarnaast zou SQL en/of Power BI een mooie bonus zijn. In deze functie ben jij vooral:

 • Een analytische denker. Je spoort problemen snel op en kan goed tot de kern komen. Je ziet verbanden, en kunt logisch redeneren en systematisch denken. Jij krijgt energie van mentale puzzels en vraagstukken.
 • Gek op netheid, structuur en compleetheid. Jij bent een natuurlijke organisator, jij schept orde en duidelijkheid en zorgt dat alles altijd klopt. Als er iets afwijkt, mist of verkeerd staat, ga jij graag op onderzoek uit.
 • Een doorzetter. Jij werkt graag in een dynamische omgeving, waar je zelf het initiatief neemt dingen mee op te bouwen. Jij denk mee met andere teams, en blijft in gesprek om constant naar verbetering te blijven zoeken.

Kennis en ervaring in deze branche is mooi meegenomen, maar geen vereiste. Affiniteit met vastgoed en proptech is belangrijk.

Als je niet 100% overeenkomt met de functiebeschrijving, maar wel interesse en ambitie hebt in wat je leest, horen wij ook graag van jou!

Solliciteer

Europalaan 300 | 3526 KS Utrecht | Parkeeradres: Eendrachtlaan 246 (Europalaan 100-500)

Nieuwsgierig geworden of heb je vragen?

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je vragen over een vacature, stel ze gerust!